futurmedia.se logo

Husdjur gör oss friskare

/ Redakteure / Hus och Trädgård

Vi är många som känner oss gladare och mer harmoniska när vi umgås med djur. Det beror på måbra-hormonet oxytocin som frigörs vid fysisk beröring. Oxytocin gör oss lugnare, minskar ångest och sänker blodtrycket. Ett keligt husdjur kan göra underverk för den som känner sig ensam eller mår dåligt.

Valphagen låter valparna leka fritt

Oxytocinhalten stiger även hos våra husdjur när vi klappar dem. Men vi kan inte leva enbart på klappar och kel, du som är djurägare vet att det krävs en del utrustning för att din älskling ska trivas och må bra. Hos TecTake hittar du allt du behöver för att göra dina fyrbenta vänner lyckliga. Där finns bland annat mjuka hundbäddar, robusta transportburar och praktiska djurhagar. Med en pålitlig lekhage får valparna en egen plats där de kan leka självständigt utan att du hela tiden måste passa dem. Hos TecTake hittar du praktiska och smidiga valphagar i många olika modeller, i både textil och metall. Du hittar hela sortimentet hos TecTake, där schyssta priser och snabba leveranser är något av ett signum.

Klösträdet håller katten frisk

För dig som har katt hjälper ett klösträd till att aktivera kissen och hålla den frisk året om. Klösträdet fungerar som träningsstation och klätterträd, men också som en trygg plats för att ligga och vila eller spionera på omgivningen. Klösträdet hjälper katten att hålla sina klor starka och friska och minskar risken för att katten blir överviktig och får ledproblem. Att träna, klösa och vässa klorna hör till kattens naturliga beteende. För att få kissen att sluta göra det på dina möbler behöver du komma med ett intressant alternativ. Därför erbjuder TecTake snygga och stilrena klösträd i olika storlekar och utföranden så att du helt säkert kan hitta ett som passar just din smak och stil.